December 21-én kezdetét vette az év utolsó 3 napos adventi programsorozatja az OKSZÍK szervezésében. 

A szervezők ezúttal is igyekeztek minden korosztály igényét figyelembe venni és a városi fellépőknek is lehetőséget adni. A változó és néha kellemetlen időjárás ellenére is folyamatosan látogattak ki az érdeklődők a térre. A péntek délutánt a Hunyadi Mátyás Általános Iskola ünnepi műsora nyitotta, majd a helyi Kale Lulugyi együttes koncertje következett. Az estét Tilinger Attila műsora zárta, aki sokak számára ismerős volt a Házibuli Attilával című műsorból. 

Az eddigi adventi hétvégéktől eltérően, kivételesen szombaton tartották az Apróságok Adventjét, ahol szintén lehetett kézműveskedni, karácsonyi ajándékot, díszeket készíteni, majd a kamarateremben a Maszk Bábszínház Betlehemi történet című előadását tekinthették meg kicsik és nagyok. Ezután a szabadtéri színpadon a Regélők énekegyüttes mutatta be adventi összeállítását, az utolsó előtti nap estéjét pedig a Fekete Lakkcipők Komár László emlékzenekar zárta. 

Vasárnap a Mystery Gang miatt telt meg a szabadtéri színpad előtti tér, akik fergeteges hangulatú koncertet adtak. Zárásként pedig a Hot Jazz Band lépett színpadra, ahol a kitartó nézőközönség ismét egy fantasztikus élménnyel gazdagodhatott. 


2019. January 06., 16:25