Február 26-án az „Így írnak Ők…” vendége Hegyi Barbara színésznő volt. Az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár Kamaraterme zsúfolásig megtelt.

Hosszas egyeztetések után sikerült mindenki számára megfelelő időpontot találnunk, hiszen a színésznő nem csak a Vígszínház társulatát erősíti több mint 20 éve, hanem másik két színházban is vendégszerepel. Senkivel össze nem téveszthető hangja miatt közkedvelt szinkronszínész. Jótékonysági munkája széles körben ismert. A Pedigree Örökbefogadási Program nagykövete. Munkája elismeréseként számos díjjal büszkélkedhet. 2000-ben Jászai Mari díjat kapott, rá egy évre Varsányi Irén emlékgyűrűt. 2005-ben elnyerte a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Hosszasan sorolhattuk volna az este folyamán elismeréseit, de a találkozás apropója a két eddig megjelent könyve volt. 2011-ben adta ki az Abraka Babra-Monológok a konyhámból című írását, mely a következő évben Libri Aranykönyv díjas lett. Megtudhattuk tőle, hogy mekkora örömét is leli a főzésben, imád enni, jókat és jól enni. Szinte minden nap a konyhában áll. Ugyanakkor szakmájából adódóan igenis oda kell figyelni az alakjára, színpadra kell állni újra és újra estéről estére ugyanabban a jelmezben, darabban. Ez nagyon nagy szervezést és önfegyelmet is igényel. Rengeteg receptet, ötletet osztott meg a közönséggel, hosszasan mesélt családjáról és életéről is. Második könyve az Alkalomadtán címet kapta, mely ünnepi alkalmakra összeállított menüsorokat tartalmaz, fűszerezve ez is rövid monológokkal, önéletrajzi írásokkal csakúgy, mint az előző. Az Abraka Babra az évszakok változásához igazodva tartalmazza jól bevált, ezerszer kipróbált receptjeit. Azt est moderátora Szűcs Anikó újságíró volt.  A bemutató dedikálással és könyvvásárlással zárult, mely mind egy szálig el is fogyott. 


2019. March 07., 08:51