Az „Így írnak Ők...” márciusi vendége Szakács Zsuzsa volt, akivel az Újraföstve és a Szoltantó Szisília című könyveiről beszélgettünk. 

Az egykori TV-s szerkesztő és riporter csaknem 30 évi munkája után döntött úgy, hogy írni kezd. Nógrádi Szofi naplója és Nógrádi Szofi levelei alcímmel megjelent kötetei saját életének történeteit tartalmazzák. Míg az első rész mottója az, hogy "  ... Tudomásul kell venni, hogy amit az ember 50 éves koráig nem csinált meg, azt nem is fogja..." a második rész erre persze teljességgel rácáfol. A könyvek önállóan is megállják helyüket, akár külön-külön is élvezetes és tartalmas szórakozást nyújtanak. Nem csak egy 50 év körüli elvált nő tépelődései, boldogságkeresése elevenedik meg a lapokon, hanem van benne utazás, kaland, romantika is. Megismerkedhetünk egy nagy olasz és hangos családdal és különleges pasta recepteket is megtanulhatunk. A könyv kiadás nem könnyű dolog manapság, de az olvasók biztatására (is), azért készül a folytatás.

Kíváncsian várjuk mindannyian, és a zsúfolásig megtelt Olvasóteremben is erre biztatták a dedikálásra váró régi barátok és ismerősök is. Hiszen Zsuzsa itt nőtt fel városunkban, valamikor a Ságvári Endre Általános iskolába járt. Az este folyamán, kicsit ő is itthon érezte egy rövid időre magát.


2019. April 03., 10:44