Különleges koncerttel indított idén az Ifjúsági Filharmónia Oroszlányon.

Szerdán egy trió (Tar Gergely – ütőhangszerek, Erdős Zoltán – tárogató, Oláh Dezső – zongora) lépett az OKSZÍK színpadára olyan Kodály művekkel, mint a Galántai táncok vagy a Román táncok, de a sokak által ismert Erdő mélyén estvéledtem című mű is felcsendült, a három zenész tolmácsolásában. Az interaktív elemekkel gazdagon átszőtt produkció során a közönség soraiban helyet foglaló diákokat - azon túl, hogy olyan hangszerekkel is megismerkedhettek, mint a tárogató – a zenészek rávezették arra is, hogy miként hallgassanak olyan műveket, melyeket az improvizáció segítségével még érdekesebbé varázsolnak az előadók.

A bérlet következő előadása szintén különlegesnek ígérkezik, hiszen a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola balett tagozatos diákjai fognak táncolni Muszorgszkij, Egy kiállítás képei című művére. A táncosokat kizárólag ütős hangszerekkel fogják kísérni az előadás során. Várható még a Heavy Brass Guys Tuba Quartett produkciója is, mely egy igazán gyermekbarát előadásnak ígérkezik, hiszen rajzfilmslágerek feldolgozásaival érkeznek majd a fúvósok az oroszlányi zenekedvelő diákokhoz.

További programjainkról és rendezvényeinkről Ön is tájékozódhat. Keressen minket facebookon, vagy látogassa meg weboldalunkat: www.okszik.hu

2019. October 11., 11:56