A felnőtt bérlet második előadását nézte meg vasárnap, Oroszlány színházkedvelő közönsége. Ez alkalommal a Hadart társulat lépett színre, az Őrületek tornya című produkcióval.

Az őrületesen pazar játékot Háda János rendezte, és olyan művészek vitték színre, mint, a teljesség igénye nélkül: Szabó Máté, Végh Judit, Seres Dániel, vagy Zakariás Éva.

Moravetz Levente zseniális, könnyed szórakozást ígérő darabja olyan gegekkel volt megtűzdelve, melyeken képtelenség volt nem könnyezve nevetni.

Adva voltak az elcserélt ikrek, akik születésük után jó néhány évvel, egy véletlennek köszönhetően ugyanabba a házba kerülnek. Ezzel a szerző tulajdonképpen meg is ágyazott az őrületek tornyának. Ebben a darabban minden benne volt, ami egy jó vígjátékhoz szükséges: az egymást kölcsönösen megcsaló középkorú házaspár, a jóképű macsó, a saját neméhez vonzódó, Kanadából hazatérő nyámnyila figura, aki képtelen megjegyezni a számokat és borzong a nők érintésétől, de egy csecsemő is szereplőjévé válik a történetnek.

Szabó Máté pazarul hozta az általa megformált két karaktert, és Seres Dániel is bravúrosan megoldotta a rá osztott, szintén kettős szerepet, de Zakariás Éva színészi munkája is páratlan volt.

A két órás előadást egy szünettel játszotta a társulat. A második felvonást, talán Thalia istennő akaratából, egy díszletet érintő probléma kijavítása miatt, húsz perces késéssel tudták csak elkezdeni a művészek. A kényszerszünet miatt, Háda János, a darab rendezője többször elnézést kért a türelmes közönségtől, akik a kis közjáték ellenére is kíváncsian várták és fogadták a folytatást.

Magával ragadó, pazar humorú bemutató volt a vasárnap esti előadás, mely semmi mást nem akart, csupán szórakoztatni. Ezt maximálisan megtette, hiszen a közönség 120 percen keresztül, néha csak kuncogott, legtöbbször azonban hangosan nevetett a néhol poénosnál is poénosabb Őrületek tornyán.

A produkció végén hosszú percekig zúgott a taps az OKSZÍK színháztermében, majd, miután lement a függöny, a hazainduló nézők úgy álltak fel székeikből, hogy közben azt mondogatták: jó kis előadás volt!

Amennyiben Ön is szeretne értesülni programjainkról, illetve kíváncsi arra, hogy legközelebb kik és milyen darabbal állnak színpadra itt Oroszlányon, úgy keresse fel a www.okszik.hu oldalt, vagy jelölje be intézményünket facebookon.

2019. October 28., 09:25