Zámbó Kornél festőművész volt a Műélmény kávézó című sorozatunk vendége pénteken délután.

Sütemény és illatos kávékülönlegességek várták a KFMKK kiállítótermében a szép számban megjelent érdeklődőket, akiket intézményünk vezetője, Takács Tímea köszöntött.

- Engedjék meg, hogy ma én legyek Zámbó Kornél beszélgetőtársa. A művészt senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen itt él, itt alkot közöttünk. Ma kicsit más oldaláról fogjuk Őt megismerni, hiszen arról fogunk beszélgetni, hogy hogyan kezdődik el az alkotás folyamata, honnan, miből merít ötletet, és a végén mi az amit sikerül vászonra vinnie az ötletből – mondta az intézményvezető.

A művész, három épp készülő táblaképével, egy úgynevezett triptichonnal érkezett az alkalomra, és ezeken az alkotásokon keresztül mutatta be egy mű születését a közönségnek. A jó hangulatú, már-már baráti beszélgetés során sok kulisszatitokra fény derült, de szó esett a művész gyermekkoráról, megjelent könyveiről, és általában az alkotási folyamat olykor nagyon is rögös útjáról. Az alkalom végén a közönség soraiban helyet foglalók között kisorsoltak egy, a művész készítette képet, illetve a KFMKK egy hatalmas tortával is meglepte Zámbó Kornélt, akinek 82. születésnapja alkalmából ezúton is gratulálunk.

2020. February 24., 16:15