Intézményünk olvasótermében Béke Ildikó könyvtáros beszélgetett az oroszlányi születésű Somodi Csabával, 2019 decemberében megjelent első könyve, a Szigetközi kalandok című kötet bemutatóján, hétfőn délután.

Az "Így írnak Ők..." sorozat februári vendégének vetített képes előadására megtelt az olvasóterem. Somodi Csaba, saját bevallása szerint a szüleitől és nagyszüleitől örökölte a természet szeretetét és az írói vénát is. A horgászattal már gyerekkorában megismerkedett, később tapasztalatairól internetes blogot kezdett írni, melyet leginkább szakmai tartalommal töltött meg. Később fogalmazódott meg benne annak az ötlete, hogy kicsit mesésebb köntösbe bújtatva, megismertesse a kíváncsi olvasókat a víz alatti világgal, majd a parton zajló élettel.

- A könyvben olvasható történeteket a megélt tapasztalataim alapján állítottam össze. Én igazából nem tettem mást, mint felfűztem a történeteket. Az írásaim egyre csak gyűltek, mígnem engedve a családom és a közeli barátaim bátorításának, kerestem egy kiadót, és megszületett a Szigetközi kalandok - tudtuk meg a szerzőtől.

A 17 horgásznovellát és 5 verset felsorakoztató könyv érdekessége, hogy a benne fellelhető illusztrációkat a szintén oroszlányi Eichardt János készítette, aki iskolatársa volt Somodinak. A szerző nem csak a mű születéséről beszélt a közönségnek, de a Szigetközben ejtett barangolásai során átéltekről is megosztott néhány érdekességet, és mesélt a Magyarországon fellelhető halfajokról is. A beszélgetés végén a megjelenteknek lehetőségük nyílt megvásárolni és dedikáltatni a kötetet.

Mint azt Béke Ildikótól megtudtuk, az "Így írnak Ők..." sorozat következő vendége március 30-án, olvasói ajánlás nyomán, Nyitrai Tamás lesz. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Amennyiben Ön is értesülni szeretne rendezvényeinkről, programjainkról, úgy keressen minket facebookon, vagy látogasson el az okszik.hu oldalra, illetve böngéssze havonta megjelenő programfüzetünket, melyet a KFMKK információjában szerezhet be.

2020. February 24., 23:37