Szombaton ismét táncosokkal telt meg intézményünk, hiszen a Táncpedagógusok Országos Szövetsége már második alkalommal városunkat választotta az Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőjének helyszínéül.

Egyrészt azért, mert Oroszlányt a Dunántúl egyik legfontosabb városaként tartják számon a táncosok körében, másrészt a KFMKK színpada és elrendezése miatt tökéletes egy ilyen nagy rendezvény lebonyolítására. A verseny a sorban a XXIX.

A zsúfolásig megtelt színházteremben helyet foglaló szülőket, rokonokat, érdeklődőket Szalay Tamás, a TOSZ alelnöke köszöntötte. Elmondta: a versenynek fontos küldetése az, hogy a szövetséghez tartozó táncpedagógusok, koreográfusok, évről-évre bemutatkozhassanak csoportjaikkal egy rendkívül felkészült és szakmailag elismert zsűri előtt.

Idén Földi Béla-Harangozó Gyula és Jeszenszky Endre díjas táncművész, táncpedagógus, koreográfus, a Budapesti Táncszínház művészeti vezetője volt a zsűri elnöke. Mellette Szakály György, Kossuth-díjas kiváló és érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Szalay Tamás a TOSZ alelnöke, Molnár Krisztina, Nívó díjas táncpedagógus, szakíró és Takács Tímea, a KFMKK igazgatója foglalt helyet a döntéshozói székekben.

A több órás, két felvonásos versenyben a közönség láthatott karaktertáncot, moderntáncot és természetesen kortárs produkciókat is. Az oroszlányi Silhouette Táncegyüttes, Csáky Mária vezetésével, négy műsorszámmal nevezett a versenyre. Idén a már megszokott modern és kortárs táncok mellett jazztánccal is előrukkoltak. Városunk táncos lábú fiataljai egyedüliként szerezték meg a maximális 50 pontot a zsűritől a regionális elődöntőn, a Kiút című koreográfiával.

2020. March 04., 08:50