Az én könyvtáram projekt keretén belül, az ország több könyvtárához csatlakozva, szerdán elindult legújabb, „Legyél te is diákkönyvtáros” programunk, melynek célja nem más, mint az, hogy a gyermekeket rászoktassa a könyvtári életre.

Diákkönyvtárosnak harmadik osztályos kortól jelentkezhetnek folyamatosan a könyvtári munkához kedvet érző tanulók, akik a hivatás minden csínját-bínját elsajátíthatják a KFMKK gyermekkönyvtárában.

Felhívásunkra több diák jelentkezett, oroszlányi, bokodi és dadi iskolákból, akik közül hárman jelentek meg az első foglalkozáson és lestek be a könyvtárosok életébe. A  kis diákkönyvtárosok egy délután erejéig felelősségteljes, felnőtteket megszégyenítő könyvtárossá avanzsált, hiszen ők végezték a számítógépes beiratkozást, megismerkedtek a kölcsönzés mikéntjével, visszavételeztek és visszasoroltak könyveket. Tették mindezt a programért felelős könyvtáros, Domokos Enikő irányításával, aki minden héten szerdán várja a könyvtárosi munkához kedvet érző diákokat, akik folyamatosan csatlakozhatnak a kis csapathoz.

A kitartó diákkönyvtárosok decemberben egy évértékelőn vesznek majd részt, ahol munkájuk elismeréseként emléklapot kapnak, de a kitüntető, „Év diákkönyvtárosa” címet is megszerezhetik, ha igazán jól végzik majd teendőiket a könyvek varázslatos birodalmában.

2020. March 07., 21:27