2016. június 27-től már az égiek közt osztogatja pofonjait Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli.

Tanulmányi eredményei egészen kimagaslóak voltak, már az általános iskolában is. A római egyetem vegyészkaron való tanulmányát meg kellett szakítania, mert a család 1947-ben elhagyta Olaszországot és Brazíliába költözött , visszatérése után már a jogi karon folytatta. Kevesen tudják, hogy pályáját sikeres sportolóként kezdte, ő volt az első olasz úszó, aki 100 m-es gyorsúszásban egy percen belüli eredményt ért el, illetve az olasz vizilabda válogatottal 4. helyezést ért el az Európa bajnokságon.
1967-ben költözött Amerikába, hogy elkezdje filmes karrierjét. Ismertségét a Piedone-filmek, illetve a Terence Hillel forgatott filmjeik hozták meg számára, valamint legendává emelte a párosukat.
1985-ben mindketten külön utakra tértek. Spencer megalapította saját légitársaságát, a Mistral Airt, melyet később eladott, hogy megvehessen egy gyermekruhákat gyártó textilüzemet, illetve beindíthassa saját étteremláncát Bud Food néven.
Közel tíz év múltán, 1994-ben ismét összeállt a páros egy utolsó közös film, a Bunyó karácsonyig forgatására, ezután útjaik végleg különváltak.
2003-ban abba hagyta a filmezést, ennek ellenére 2010-ben sikerült rábírni még egy filmben való szereplésre. Leforgatták a Nincs kettő séf nélkül című filmet. Halálát követő évben 2017-ben, a Corvin negyedben avatták fel a szobrát.

2020. June 26., 15:51