Ma ünnepli születésnapját Péterfy Bori magyar énekesnő, színésznő.

Korábban a Krétakör Színháznak, majd a Nemzeti Színház társulatának volt tagja. Az Amorf Ördögök zenekar tagja annak 2006-os feloszlásáig, majd 2007 elejétől a Péterfy Bori & Love Band énekesnője.
Anyai nagyapai dédapja Áprily Lajos költő, műfordító volt. Anyai nagyanyja Jancsó Adrienne előadóművész, anyai nagyapja Jékely Zoltán író, költő. Édesapja Péterfy László szobrász, édesanyja Péterfy Lászlóné Jékely Adrienne magyar tanár. Bátyja Péterfy Gergely író, húga PéterfySarolt irodalomtörténész, unokatestvére pedig Gerlóczy Márton író. Férje Merényi Dávid fotós.
2007. október 15-én jelent meg a Péterfy Bori & Love Band cím nélküli első lemeze, amelyen a számokat a volt Amorf Ördögök szerzői, Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs mellett Lovasi András írták.
2008. augusztus 20-án a Nemzeti Színház színművészeként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta.
2009. november 13-án jelent meg Péterfy Bori & Love Band 2 című második albuma. 2010. február 25-én jelent meg a zenekar második albumának folytatása, az akusztikus változatokat és új dalokat is tartalmazó 2B. Péterfy Bori a 2 és a 2B albumokon szövegíróként is közreműködött.
2016 áprilisában jelent a megváltozott felállású Péterfy Bori & Love Band sorban ötödik, Szédülés című stúdióalbuma.
A Péterfy Bori & Love Band fennállásának tizedik évfordulójára 2017 novemberében jelent meg a Bori X című, új dalokat tartalmazó jubileumi album, mely egy ugyanilyen nevű mobil-applikációval együtt mutatkozott be.

2020. October 13., 12:34