1957-ben ezen a napon született Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas magyar színművész, énekes.

A zene iránti vonzalma már egész kicsi korában korában megmutatkozott, mindössze 6 éves volt mikor nővére gitárján autodidakta módon elkezdett játszani. Szülei beíratták a Bakács téri Zenei Általános Iskolába, ahol nyolc éven át klasszikus gitárt tanult. A legkülönbözőbb zenei hatások együtt formálták, alakították ízlését. Az iskolában klasszikusokat tanult, zenekaraiban beatzenét játszott, otthon pedig hihetetlen mennyiségű jazz-t és jazz rockot hallgatott.
A színészet véletlenül találta meg. Kíváncsiságból jelentkezett 1982-ben az akkoriban induló Rock Színház társulatához. A Rock Színháznál Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor a szárnyai alá vették és rövid idő elteltével komoly lehetőséget kapott, ami élete első főszerepe volt: az első magyar rockoperában, a Sztárcsinálókban Juvenalis szerepét osztották rá, melyet háromszázszor játszott el. Ez a darab később is visszatért az életébe, akkor Kyprios Jézusként állt színpadra.
A Jézus Krisztus Szupersztár 1986-os magyarországi ősbemutatóján Jézus szerepét alakíthatta. „Kiválasztottnak érzem magam, amiért ezzel a csodálatos szereppel tizenegy éven keresztül volt alkalmam átélni azt a csodát, hogy Jézus Krisztus szerepében léphettem színpadra. Ezáltal közelebb kerültem a lelki kérdésekhez, és a hitem még jobban elmélyült.”
A nyomorultak című darab az élete több mint húsz évét végig kísérte. A Rock Színház 1987-ben tűzte műsorára, ebben Mariust alakította. Jean Valjean szerepét, 1997-től két évadon át első szereposztásban heti 6 alkalommal, összesen háromszázszor játszotta el a németországi Duisburgban. Magyarországon Miskolcon, Győrben és a Madách Színházban is megformálta Jean Valjean alakját. Andrew Lloyd Webber Az Operaház Fantomja magyarországi bemutatóját 2003. június 1-én tartották, kezdetektől fogva a címszerepet játssza.
„A Fantom fantasztikus színészi lehetőség, bravúros alakításoknak ad teret, a szerelemnek, a férfiasságnak, a gyengédségnek, az elszántságnak és a bűnnek minden színét meg tudja mutatni hangilag, színészileg, akár a színpadon van akár a színfalak mögül szól a hangja. Büszke vagyok, hogy azok közé tartozom a világon, aki egy ilyen szerepet eljátszhat.”
A zene és a színészet mellett a lovaglás is fontos szerepet tölt be az életében. 8 éves kora óta lovagol. 1993-ban nővérével közösen vásároltak egy telket, ahol azóta is élnek. Ma már több lóval is büszkélkedhet. Megalapították a Midnight Lovassport Egyesületet. Rendszeresen vesz részt díjugrató versenyeken.
Többször fellépett az intézményünk által szervezett rendezvényeken.

2020. October 17., 20:51