Mai könyvajánlónkat a állatvilág témaköréből válogattuk össze.

A 10 leggyakoribb kutyabetegség

Ha a négylábú barátunk egészséges, annak természetesen örülünk. Azonban amikor valamilyen betegségben szenved, szinte mi magunk is belebetegszünk.
Minden betegség amelyik egy kutyánál jelentkezhet egyetlen dologban azonos: jelentősen lecsökkenti az állat immunműködési rendszerének hatékonyságát, aminek sajnos az adott betegség elmúltával is kihatása lehet az állat további életére.
A legtöbb betegség amelyben kutyánk szenvedhet valamilyen fertőzés útján kezdődik és közülük néhány ránk emberekre is átterjedhet. A könyvben szó van allergiáról, belső élősködőkről, fülgyulladásról, májgyulladásról, daganatos betegségekről és még sok másról is.

Fogadj Örökbe! Útmutató kutyák örökbefogadásához

A felelős gazdává válás megtanulható. Sokkal könnyebb elkezdeni, ha már az első lépések idején tudjuk, hogy kutyánkkal közös életünkben nem csak cuki, szelfizős, közösségi médiában megosztható pillanatok várnak ránk. Hiszen egy kutya érző lény, egyéniség ? nem plüssállat, vagyontárgy vagy státuszszimbólum akkor sem, ha a jelenlegi törvényi szabályozás szerint „dolognak” minősül. Kutyát persze nemcsak örökbefogadással, hanem vásárlással is „beszerezhetünk”. Számos érv szól a vásárlás és az örökbefogadás mellett is, ellenük is: a döntés minden leendő gazdi szíve joga. Azonban általánosan elmondható, hogy ha házi kedvencnek szeretnénk a négylábú társat, tehát nem szeretnénk tenyésztésbe vonni vagy speciális munkát végezni a kutyával, akkor az örökbefogadás javasolható.

Herman Ottó-Chernel István: Madaraink

A linkre kattintva egyszerre két kiadványt is olvashatnak. Az első égészen pontosan Herman Ottó : A madarak hasznáról és káráról című mű, melyben ír a madarak családi életéről, vonulásokról, termetéről; hányféle madárfajt ismer a magyar nép. A másik Chernel István munkája: Magyarország madarai címmel. Ez tartalmazza a madarak munkájának értékét, csoportosításukat, kitér a madárvédelemre is, földrajzi elhelyezkedésüket is ábrázolja. A két munka részletes és átfogó képet nyújt a madarak iránt érdeklődő állatkedvelőknek.

2020. November 14., 21:46