Móri Ildikó rovata

Hogyan lehet olcsón színházjegyet vásárolni?

Általában a színházi előadások ára elég magas, ezért sokan csak akkor jutnak el színházba, ha éppen ajándékba kapnak jegyet valakitől. Hála azonban egy weboldalnak, Budapesten és több vidéki nagyvárosban is van rá lehetőség, hogy olcsóbban juthassunk színházjegyhez és még csak nem is kell előre terveznünk. Létezik egy nagyszerű lehetőség, melynek segítségével megfizethetetlen élményekkel gazdagodhatunk. Hogy mi is ez a lehetőség?
A weboldalt egyetemistaként hozta létre két fiatal, és ma már több mint 110 ezer felhasználjuk van. A "kultúrmisszióként” indult kezdeményezés alapja az volt, hogy féláron lehet aznapi, "last minute" színházjegyekhez jutni.
"Soha nem vettem színházjegyet, főleg nem teljes áron. Az ajándékba kapott jegyekkel jártam színházba. Szerintem az, hogy nem kell hetekkel előbb megvenni a jegyeket, olyan spontán útra vitte el a színházi szórakozást, amelyben nem kell attól tartani, hogy valami közbejön" – mondta Limbacher Tivadar, a Ma este Színház! egyik alapítója.
Az oldalt 2011-ben, egyetemistaként hozta létre Szabadkai Attilával.
"A Ma este Színház! egy laza baráti beszélgetés során született" - írják bemutatkozó oldalukon, hozzátéve: a céljuk az volt, hogy "nézőkkel töltsük meg a gyakran foghíjas nézőtereket, és ezzel együtt egy új, eddig színházba nem járó közönségnek mutassuk meg, hogy milyen szuper dolog a színház".
Az alapötlet egyszerű. Ha egy nyaralásra be lehet fizetni az utolsó napon, ráadásul jóval olcsóbban, mint a teljes ár, akkor miért ne lehetne ugyanezt megtenni a színházjegyekkel?
A Ma este Színház! oldalán több mint 130 budapesti és vidéki - például győri, kaposvári, egri, veszprémi - színház megmaradt jegyeit lehet megvásárolni az előadás napján.
Az indulás óta jelentős budapesti színházak csatlakoztak hozzájuk. Az oldalon pedig már nem csak klasszikus színházi darabokra lehet jegyet vásárolni, hanem stand-up showra, koncertekre, gyermekelőadásokra is. Hogyan működik?
A hírlevélre feliratkozó felhasználók éjfél körül e-mailben kapnak egy összegzést a következő napi színházi lehetőségekről. Mivel a legtöbb magyarországi színház együttműködik az oldallal, naponta akár 35-40 előadás "last minute" jegyei közül válogathatnak az érdeklődők, akik már hajnalban lecsaphatnak a legjobb jegyekre, de akár az előadás előtt fél órával is megvehetik a jegyüket. Fizetni bankkártyával kell, a jegyet pedig e-mailben kapják meg a vásárlók.
Érdemes regisztrálni a honlapon, mert így minden nap ingyenes ajánlót küldenek számunkra, ahol az aznapi kínálatot meg tudjuk nézni, illetve így az adatainkat nem kell minden alkalommal beírni. A népszerűbb előadásokra és az olcsóbb helyekre hamar elkelnek a jegyek, ezért célszerű minél hamarabb megnézni a kínálatot.
A weboldal elérhető mobiltelefonról is, így még könnyebben hozzáférhetünk a jegyekhez.
Próbálják ki Önök is!
www.maesteszinhaz.hu

2021. July 23., 14:20