Ma lenne 74 éves Somló Iván Tamás magyar énekes, basszusgitáros,

szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. A Locomotiv GT énekese, számos sikeres dal szerzője. A józsefvárosi Práter utcai Általános Iskola zenetagozatára íratták be, ahol hegedülni tanult. Ezután az Állami Balettintézet Gimnáziumába járt, ahol szaxofonon és fúvós hangszereken játszott, majd zongorázni és basszusgitározni kezdett. Itt ismerkedett meg Charlie-val.
Később Heinemann Sándornak, a Royal Orfeum tulajdonosának javaslatára átkerült az Állami Artistaképzőbe, ahol zsonglőr, akrobatika, tánc, balett, pantomim és karate volt a tananyag. Zenebohócként körbeutazta a világot Luxor nevű csoportjával.
Zenészként elsősorban a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismert. Korábban az Omega-, a Kex az Atlas-, és a Non-Stop együttes tagja volt. 1986-tól Dániában zenélt. 1992-ben hazatérését követően sikeres szólókarrierbe kezdett.
Hat szólólemeze jelent meg, melyeken a legismertebb daloknak ő a szerzője: Álomarcú lány; Ülök a járdán; Valamit mindig valamiért; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még.
2004-ben diplomát szerzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.
2016. július 19-én, türelemmel viselt hosszú, súlyos betegség következtében halt meg Budapesten. 2016. szeptember 4-én Karácsony János, Presser Gábor és Solti János hivatalosan bejelentették, hogy egykori társuk nélkül az LGT nem lép fel többet.

2021. November 16., 21:26