A hosszú tél és fagyok után, a tavasz első hónapjában a könyvtár vendége Halmos Monika volt, aki Ehető virágok címmel tartott kóstolóval egybekötött előadást az OKSZIK Olvasótermében. Március havi témaválasztás a tavaszhoz, a zöldülő  természethez kapcsolódik. Már kinyíltak az első kisvirágok, és megannyi meglepetést tartogathat még a nyár is mindannyiunknak.

Halmos Monika gasztrobotanikus, gasztrotanácsadó, food-stylist, és az ehető virágok hazai szakértője. 25 éve kutatja ezt a témát, első könyve 1999-ben jelent meg Varázslatos virágízek címmel, amely egy csapásra nagy ismeretséget hozott számára. Azóta csaknem 80 könyve jelent meg napjainkig. Kezdetben írói álnéven írta könyveit - ezekben a német , angol és orosz nyelvű kiadások is bele tartoznak. Tart főzőkurzusokat, ír gasztronómia szaklapokba rendszeresen. Nemcsak érdekes cikkeket olvashatunk tollából, hanem remek étel és süteményrecepteket is találhatunk ezekben. Saját Tv műsora van a Life Network-ön Virágkonyha címmel. Férjével közösen ételfotózás tanfolyamot vezetnek, kertészkedik és járja az országot "virágos missziójával". A vetítéssel egybekötött , képekkel illusztrált bemutatón megtudhatta a közönség, hogy a tyúkhúr finom salátákhoz, a lóherevirág könnyű nyári levesekhez, az ibolya különleges desszert kandírozva, az akácvirág rántva.

Könyvvásárlás és dedikálás közben az érdeklődők kóstolhattak az általa készített levendulás kekszből, rózsalekvárból, ibolyazseléből és megannyi különleges finomságból. Fontos ha bárki kedvet kap ezek után a kipróbáláshoz, csak saját kertből bio minőségű, vegyszer és tápoktól mentes natúr, zöld növényeket használjon! 

2017. március 30., 17:38