Győri táncosok koncertvizsgája

2018. június 1-én az OKSZÍK volt a helyszíne a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium koncertvizsgájának.

Az esemény különlegességét fokozta, hogy a koncertvizsga, ami egyébként az iskola egyik legfontosabb eseménye, premiernek is tekinthető, hiszen ezzel az előadással fognak majd fellépni a Győri Nemzeti Színházban is június 15-én. Az idei koncert két felvonásból állt. Az első rész a klasszikus balett egyik gyöngyszeme, a „Paquita-suite” című darab, a második pedig egyfajta kaleidoszkóp, amely a kortárs-moderntánc stílust bemutató produkcióból tevődött össze. A koncerten a többi osztály tanulói mellett a Győri Balett magántáncosai is felléptek.

Bizton állítható, hogy az a több mint 200 néző, aki eljött erre a bemutatóra, remek és emlékezetes élményekkel gazdagodva távozott. A táncok gondolatisága meglepően komplex, modern és feszítően aktuális volt az érzelmek áradása mellett. Nehéz egy produkciót kiemelni, hiszen egységesen magas színvonalú előadások követték egymást. 


2018. June 06., 11:26