Szent Iván Éji mulatságok

Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik. Nagy jelentősége volt ennek az ünnepnek, a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást az újjászületést jelképezte. 

Az év legrövidebb éjszakája jegyében szerveztek programokat az OKSZÍK munkatársai. Kora este a szabadtéri színpadon a Kále Lulugyi fogadta a kilátogatókat, majd a Szőnyi Duna Népdalkör és Napraforgó Citeraegyüttes adta elő műsorát. Eközben a téren folyamatosan lehetett jósoltatni és az asztrológia iránt érdeklődők is megtalálhatták a számukra megfelelő programot, de menyasszonyi koszorú fonásra is volt lehetőség. 

A Langallik Táncegyüttes előadása utána Tolvai Reni lépett színpadra és adta elő koncertjét, amit a lelkes nézőközönség szeretettel hallgatott. Itt még nem ért végét a fellépők sorozata, hiszen a Dance Reform Táncstúdió és a Cirill Táncstúdió is készült előadással erre a jeles napra. 

A hagyományokhoz híven az estét tűzgyújtás és tűzugrás zárta, amit megelőzően lehetőség volt egy napra házasságot kötni. A vállalkozó párokat Németh Gábor az OIH Zrt. vezérigazgatója adta össze.


2018. June 25., 10:51