Műélmény Kávézó kontra Így írnak Ők…

Szeptember 21-én 17.00 órai kezdettel nagy érdeklődés mellett kezdődött Kocsis András Sándor Színek és formák (festmények, szobrok, kisplasztikák) című kiállításához kapcsolódóan a Műélmény kávézó. 

Itt is volt egy szokatlan programkeveredés, mégpedig az, hogy a művész egyben a Kossuth Könyvkiadó ZRT Elnök Vezérigazgatója is. Ezért a Műélmény kávézó ezúttal „kebelébe fogadta” az „Így Írnak Ők…” sorozatot is. A művészi témák mellett a könyvkiadóként szerzett tapasztalatai is előkerültek. Kezdve attól hogyan és mikor került A Kossuth Könyvkiadó élére, milyen változásokon ment keresztül az elmúlt közel 30 év alatt. A piaci viszonyok és a társadalmi szokások a virtuális valóság kihívásai mind-mind változásokat generáltak a könyvkiadásban is. Ezért van immár szolgáltatásaik között webáruház, letölthető hangoskönyv, letölthető könyv is.

A gutenberg galaxist temető véleményekre is reagált, mint mondta természetesen meg kell lépni a szükséges fejlesztéseket, hogy a vásárlókat továbbra is el tudják érni, de megfogalmazott egy olyan frappáns gondolatot, amely mélyen igaz. „A könyv nem egy materiális valami. A könyv egy életérzés.” Szó esett még a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületében szerzett tapasztalatairól is. A tevékenységek sokrétűek és komoly hagyományokkal rendelkeznek, például a  Márai Program, az évenként ismétlődő Ünnepi könyvhét szervezése vagy a Budapesti nemzetközi könyvfesztivál. Az előadás végén meglepetésként egy kis szabad játékkal is készültünk. Ennek lényege, hogy egy kalapból húzunk ki 10 fogalmat és erre reagál az előadó néhány gondolattal. 


2018. October 10., 11:46