Sajtkukacok akcióban!

Itt a nyár, a megérdemelt nyári szünet. A számos táborozási lehetőség közül az idén is sokan választották a Sajtkukac tábort, melynek első csoportja június 24–28. között fedezte fel a közeli s távolabbi környéket.

A táborlakók az évek során, számos helyszínen megfordultak már, fedeztek fel állatkertet, kalandparkot, játszóparkot, fürdőhelyet, múzeumot, arborétumot, csillagdát, dínóparkot. Az idei évre is igyekeztünk változatos programot összeállítani, hiszen a „Sajtkukac életérzés” immár tizenkilenc éve kötelez! Izgünk, mozgunk, felfedezünk, átrágjuk magunkat régiónkon, vidékeinken!

Az idei első Sajtkukacok hétfőn a Sukorói Arborétumba látogattak el. Az arborétum a Velencei-tó mellett, csodálatos környezetben várja a látogatókat. Interaktív múzeum, kilátó, tanösvény, vadaspark, játszótér, kulturált s gondozott környezet, hatalmas sokéves fák árnyékában kialakított pihenőhelyek, ivókút, kis tó, mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy ideális körülmények között tudjanak a táborlakók okosodni, számháborúzni, játszani.

Kedden a játéké volt a főszerep. A törökbálinti Izgiland fedett játszótere ideális szórakozási lehetőséget biztosított kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A számtalan játék megmozgatta még a leglustábbat is. Csúszdás légvárak, össze-vissza mászható óriáskukac, sok-sok kislabdában fetrengés, ugrálás levegőben és a megunhatatlan elektromos autók, kis biciklik, mászófal … Nem csoda, hogy hazafelé a kisebbek is álomba szenderültek.

Szerdán pár órára várvédő hősök lettek a sajtkukacok. A gárdonyi Rönkvár területén vitézi próbatétel várt rájuk. Az öt próbatételt (ágyúgolyók összeszedése a kazamatából, majd ágyúgolyó csata, „lovas” gyorsasági csapatverseny, kötélhúzás és török–magyar névháború) szoros küzdelemben a magyar csapat nyerte. A vitézi próbatétel után a Gárdonyi Géza emlékházat is meglátogattuk. A nagy melegben megszomjazott harcosok a büfében hűthették le magukat jégkrémmel, frissítővel.

Csütörtökön a Margit-sziget felfedezése következett. A csodálatosan gondozott parkok, sétányok mellett a gyerekeket leginkább a vadaspark és a játszótér érdekelte. A nagy melegben népszerűek voltak a fák hűvösében zajló kártyacsaták – Uno, Solo, a Twister és a Ki vagyok én társasjátékok.

A hetet strandolással zárta a csapat. A komáromi WF Szabadidőpark már évek óta kedvenc helye a táborlakóknak. A szép környezetben kialakított szabadidőpark medencéi, csúszdája teszik évről-évre felejthetetlenné a tábort. Kissé megpirulva, de nem leégve érkeztünk meg pénteken délután a térre, vettünk búcsút egymástól.

Vannak, akikkel találkozunk a második Sajtkukac táborban, és vannak, akik más táborokban folytatják az élménygyűjtést. Kívánunk ezúton is minden Sajtkukacnak további szép nyári szünetet.

2019. July 04., 21:24