Csodavilág a gyermekkönyvtárban

Nagy volt a nyüzsgés pénteken intézményünk gyermekkönyvtárában.

Szlezákné Molnár Katalin kolléganőnk már kora délelőtt elkezdett készülni a Harry Potter Klubba érkező vendégek fogadására. Az asztalokon, különféle hangulatos dekorációk között feladatokat rejtő borítékok pihentek

– Minden foglalkozásunk tulajdonképpen egy, a Harry Potter világában lévő iskolában zajló óra. A mai napon átváltoztatástan volt a tananyag. A Harry Potter könyvekből készült nyolc film. Az első filmet  2001-ben láthatta a közönség, ennek már 17-18 éve. Időközben nagyon sok gyerekszereplő nőtt fel. Mára képeket válogattunk össze a klubtagoknak, melyeken a gyerekszereplő és a mostani énje szerepeltek. A feladat az volt, hogy megkeressék, ki mivé fejlődött, ki mivé változott és párosítsák össze az akkor és most készült fényképeket. Nagyon örültem, hogy bár voltak fogós, nem egyértelmű válaszok, a gyerekek minden szereplőnek megtalálták a mai énjét. - mesélt lelkesen a Harry Potter Klub foglalkozásáról Kata.

A kis varázslók útját Nagy Dorothyval, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola könyvtárosával együtt egyengetik. Közösen találják ki a fejtörőket, feladatokat, melyek megoldásához természetesen szükséges a sorozat könyveinek alapos ismerete.

Idén még kétszer fognak találkozni a klubtagok. Két hét múlva a Hunyadiban a Mágiaügyi Minisztériumba látogatnak el, de várható egy Jóslástan óra is kristálygömbbel és különféle kellékekkel fűszerezve, amikor a résztvevők az elfogyasztott tea „zaccból” tanulják meg a  jövendölés csínját-bínját.

2019. November 09., 11:37