Heavy metál dalok új köntösben

A rock örök és elpusztíthatatlan! - ezt támasztotta alá az az OKSZÍK szervezte péntek esti koncert, melyre közel száz érdeklődő érkezett intézményünkbe, szerte a vidékről.

Jól ismert saját szerzeményekkel és különféle feldolgozásokkal örvendeztette meg a kamarateremben összegyűlt népes közönséget Kalapács József, akinek unplugged koncertjét Závoti Zoltán gitárjátéka tette teljessé, és a jelenlévők számára talán feledhetetlenné is.

Kalapács neve egybeforrt a magyar rockkal, hiszen ő volt a frontembere az 1980-as évek elején alakult Pokolgép együttesnek, akik tulajdonképpen Magyarországon elsőként adtak ki heavy metál albumot, és az évtized végére a legnépszerűbb, kemény zenét játszó együttes lettek az országban.

A sokak által idolként imádott előadó 2009-ben döntött úgy, hogy a zenélés akusztikus formájában is kipróbálja magát. Úgy tűnik, hogy ez nem volt egy rossz döntés, hiszen az oroszlányi közönségben helyet foglaló, igazán kemény zenéhez szokott közönség, olyannyira jól fogadta a lágyabb hangzású muzsikát, hogy szinte minden dal előadásába bekapcsolódott.  

Már a másfél órás produkció elején remek volt a hangulat, ami az este folyamán egyre csak fokozódott, de igazán talán az Itt és most című dalnál csúcsosodott ki. A kamarateremben szinte mindenki egy emberként énekelt.

Többször is visszatapsolták az est előadóját a rajongók, akiknek a koncert végén lehetőségük volt közös fotót is készíteni kedvencükkel, de olyan vendég is akadt, aki az információs pultban tevékenykedő kolléganőnktől szerzett plakátot dedikáltatva távozott boldogan intézményünkből.

Amennyiben Ön sem szeretne lemaradni programjainkról, koncertjeinkről, előadásainkról, úgy keressen minket facebookon, vagy látogasson el a www.okszik.hu oldalra.

2019. November 09., 11:39