Minden „kisliba” boldog volt

Intézményünk idén is megszervezte a hagyományos Márton napi mulatságot. 

Bár a program csak  három órakor kezdődött, mikor delet ütött az óra, elszabadult a pokol az OKSZÍK-ban. Mindenki dolgozott, pakolt, hangtechnikát szerelt, zsíros kenyeret kent, teát főzött, lilahagymát szeletelt, hogy a kis vendégek igazán jól érezzék magukat a vigasságon.

A szabad térre tervezett programot az esős időre való tekintettel kollégáink „beköltöztették” az OKSZÍK kamaratermébe, ahol közel száz gyermek töltötte el délutánját jó társaságban, jó játékokkal és kézműveskedéssel.

A munkaasztalok körül ügyes kis kezecskék tettek-vettek, ragasztottak, faragtak és festettek, míg végül megszülettek azok a kis lámpások, melyekkel kora este, hangosan énekelve végig vonultak a város főutcáján, jó cselekedeteket szimbolizáló fényt lopva a sötétségbe.

Mindenki tudja, hogy nincs mulatság muzsikaszó nélkül. Szombaton, a Márton napi vigasságot Budapestről érkező komédiások és népi hangszereken játszó zenészek tették igazán izgalmassá. Láthattak a gyerekek gólyalábas libákat, akiket maga Lúdas Matyi terelgetett erre is, arra is, az apróságok legnagyobb örömére.

A lámpás felvonulás végén zsíroskenyér és forró tea várta a Szent Borbála térre visszaérkező népes kis kompániát.

Ne feledjék, programjainkról a www.okszik.hu oldalon tájékozódhatnak, vagy keressenek minket facebookon, hogy ne maradjanak le semmiről.

2019. November 11., 08:58