Hangfoglaló - Valami Swing

A Hangfoglaló sorozat keretében, november 15-én pénteken, vendégünk volt a Valami Swing nevű formáció, akik igazán jó hangulatot teremtettek intézményünk kamaratermében.

Az asztalok mellett helyet foglaló közönség ismert és kevésbé ismert dalokat hallhatott Kiss Kata, Makk András, Babindák István, Kádár Dávid és Gyüdi Sándor előadásában. A produkció kapcsán íme néhány érdekesség a Hangfoglaló sorozatról.

Kollégáink feladatai közé tartozik, hogy figyeljék az aktuális pályázati kiírásokat és legtöbbször ugye a Nemzeti Kulturális Alap oldalán keresgélnek. Ott lehet ezekkel a pályázatokkal leggyakrabban találkozni, hiszen évente többször is meghirdetnek különböző kulturális tevékenységekre vonatkozó támogatásokat. Ezek közé tartozik a Hangfoglaló sorozat is, mely az országban már több éve fut és idén intézményünknek volt akkora szerencséje, hogy nyertünk is.

Egy pályázatot megnyerni azt jelenti, hogy kötelezettséget vállalunk. Az OKSZÍK vállalta, hogy az idei év szeptemberétől 2020 szeptemberéig egy klub jellegű élő zenés sorozatot valósít meg, ami 14 koncertből áll. Olyan széles merítési lehetőségük van, amelyet megpróbálunk kihasználni és elhozni olyan zenekarokat a városba akiket egyébként nagyon kis eséllyel tudnánk.

Mivel a kiíró, azaz az NKA szándéka az, hogy területileg is egy szélesebb palettából merítsünk, ezért gyakorlatilag ki van zárva a saját megyénk zenekarainak a fellépési lehetősége. Tatán és Tatabányán is remek együttesek vannak, de a program megkötéseinek köszönhetően az országos és nemzetközi csapatok között kell olyanokat találnunk, akiket meghívunk Oroszlányba.

A Valami Swig a sorban már a harmadik csapat volt. A továbbiakban, zenei választék tekintetében egy nagyon gazdag kínálattal készülünk. Ezek még csak tervek, de nagyon szeretnénk, ha megvalósulnának. Decemberben Hangácsi Márton, januárban a Blues Company lesz a vendégünk. 2020-ban várható még a Syrius Legacy, a felvidéki 4S Street zenekar, Takács Eszter, Petruska András, a Serica Folk and Roll, a Tündérvese, a Grand Club és a Cirkusz-KA.

Célunk mindenképpen az, hogy minél többen találkozhassanak klubzenei formában az élő zene varázslatos világával. Ezért szervezzük meg különleges estjeinket, melyekre mindenkit szeretettel várunk a házba.

Hangfoglaló sorozatunk legközelebbi koncertje december 6-án, pénteken, 19.00 órakor kezdődik, és  Hangácsi Márton lesz a vendégünk aki egy nagyon különleges produkcióval áll majd a közönség elé. Érdekes, mert gitáros-énekes, de loopert is használ. ( A looper egy digitális felvevő, ami képes a lejátszott hangokat felvenni, tárolni és azonnal visszajátszani, ráadásul nem csak rövidebbet, hanem több perces részeket is, nem egyet, hanem többet) Nagyon régóta benne van a zenei életben. A Veszprémben rendezett utcazene fesztivál fődíját is megkapta.

Amennyiben Ön sem szeretne lemaradni programjainkról, úgy látogasson el a www.okszik.hu oldalra, vagy jelöljön be minket facebookon.

2019. November 26., 21:04