Szórakoztató szombat

A mögöttünk lévő hétvégén folytatódott a Hangfoglaló sorozat a KFMKK-ban.

Szombaton várták a jó zenére szomjazó közönséget a szervezők, ezúttal az intézmény kamaratermébe, ahol 19.00 órától a Back To Floyd együttes tartott egy nem mindennapi koncertet, mely a Hangfoglaló program keretében a NKA jóvoltából valósulhatott meg.
Az "egri Pink Floyd"-ként is emlegetett Back To Floyd, trió formában, a Pink Floyd hang és vizuális élményt próbálja meg átadni a közönségnek. A koncerteken a zenészek mindegyik kezüket, sőt a lábaikat is használják ahhoz, hogy a teljes zenekari hangzást vissza tudják adni. A dob alapokat, fénytechnikát, vetítést és vezérlést is saját maguk készítik, programozzák és élőben is ők irányítják. A formáció, fellépésein a legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazza, így születik meg a produkció, melynek immáron az oroszlányi közönség is szem és fültanúja lehetett.
A legendás együttes, vagyis a Pink Floyd dalait játszó csapat közel két órás koncertjét imádták a szombaton szép számban összegyűlt oroszlányi zeneértők, akik vissza is tapsolták a bandát. A koncert végeztével a közönség soraiban helyet foglalók nem haza indultak, hanem a szabadtéri színpad felé vették az irányt, hiszen nem csak a Hangfoglaló folytatódott szombaton, hanem a Zenés Nyáresti Vetítések is.
A KFMKK szervezői mikor összeállították a város éves rendezvénykínálatát, akkor még nem tudták, hogy a koronavírus okozta járvány miatt több tervezett programot le kell majd mondaniuk. A július 18-i nyáresti vetítést a tervek szerint egy jó hangulatú veteránautó találkozó előzte volna meg. Ez a megszorítások miatt ugyan elmaradt, de a szabadtéri mozinak, köszönhetően a SMART-MONT Kft-nek, sok városlakó örülhetett, és örült is. A Grease című musicalre szépen begyűlt a közönség, akikre legközelebb is számítanak a KFMKK munkatársai, hiszen előreláthatólag lesz legközelebb. Augusztus 8-án újabb Hangfoglaló csapat érkezik a „betonba”, és a nyáresti vetítések is folytatódnak. Hogy milyen filmet nézhetnek meg augusztusban a téren és kik muzsikának majd a házban, arról a művelődési központ időben tájékoztatja majd a közönséget. Ne maradjanak le programjainkról és rendezvényeinkről! Kövessenek minket facebookon és látogassák meg oldalunkat a www.okszik.hu-t.

2020. July 23., 13:51