Online könyvajánló 27

Ezen a héten hangoskönyveket ajánlunk figyelmükbe.

Garai Imre: Sláger

Érdekes, és ugyanakkor megható a történet. A szerző a pesti külvárosból indul el, végighalad az iskola éveken, a “pesti srác” jellegzetes csínytevésein, s azután a világ forgatagába kerül. Párizsban, Afrikában próbál szerencsét, sokféle foglalkozást próbálva ki, míg a véletlen körülmények folytán Párizsban neves dalszerzővé lép elő. Haza kerül ahol a történelem, a kegyetlen fasizmus írja tovább az történetet. A felszabadulással új élet kezdődik. Megtalálja családi boldogságát és folytatja harcát az álmokért, amelyek teljesen sohasem válnak valóra.

Q. G. Lyn – A. F. Bian: Üzen a nyolcadik bolygó

A Holdon ismeretlen lények gépeit fedezik fel. A Marsról rádiójeleket sugároz egy mesterséges égitest. A Föld felé antianyag bolygó száguld. Az égbolton titokzatos vörös villámok tűnnek fel… – Vajon mit akarnak, mit terveznek a Neptunusz lakói? Az ismert magyar csillagász Kulin György és az újságíró Fábián Zoltán izgalmas fantasztikus regényükben arra törekedtek, hogy bemutassák a tudományos, rendszeres gondolkodás útját, amíg egy új, eddig ismeretlen jelenség oka feltárul.

Szász Imre: Basa

Szász Imre nagy természetszeretettel megírt regényének hőse Basa, a gyönyörű kuvasz. Gazdáját megölik, a házat felégetik. Ő a nádasba menekül, s attól fogva a vadvilág ezer veszélye között farkasok módjára él. Itt hozza világra kölykeit is, s az öt kutya egy idő után a környék juhászainak réme lesz. Az író bemutatja a kis család életét, a kölykök első megnyilvánulásait, fejlődésük szakaszait, viszontagságaikat, izgalmas kalandjaikat és a megélhetésért vívott harcukat.

2020. September 24., 14:18