Főhajtás hős elődeink előtt

Oroszlányon, az ’56-osok terén koszorúzásra került sor, az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve, a biztonsági előírások betartásával.

Ezután intézményünk (Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár) kiállítótermében folytatódott a program, ahol az „'56 a Fortepan gyűjtemény tükrében” című kiállítás megnyitójára került sor.
Takács Tímea igazgató megnyitó beszédében kiemelte: "A fotókra koncentrálva tesszük átélhetővé a több mint 6 évtized távlatából azokat a fogalmakat, amelyek számunkra - e fotók nélkül - szinte elképzelhetetlenek lennének.......A Fortepan egy szabad felhasználású, közösségi fotóarchívum, ahol több mint százezer archív fénykép között böngészhetünk, és tölthetjük le azokat jó minőségben..."
A megnyitót követően az ünnepi gála következett az intézmény színháztermében, ahol elsőként a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium táncosai adtak elő egy, két kompozícióból álló táncszvitet. Őket követte Horváth Sándor előadó énekes-verses műsora. Zárásként a Silhouette Balett táncosai adtak 56 szelleméhez illő műsort.

2020. October 25., 19:34