Online könyvajánló 31

Ezen a héten utazással kapcsolatos könyveket választottunk Önöknek.

Ezek közül a Budapestről szóló akár kedvet is csinálhat egy hétvégi kiránduláshoz fővárosunkba.

Székely Tibor: Budapest a világörökség része (írott anyag)
Székely Tibor: Budapest a világörökség része (hanganyag)

A szerző úgy állította össze az online anyagot, hogy nem csak írott formában olvasható az ismeret, hanem hanganyag formájában is elérhető ebben az egy dokumentumban. Tehát ha valaki egy budapesti sétát tervez, akkor olyan mintha egy saját idegenvezetővel járná a helyszíneket. Csak egy készülék kell hozzá (akár okostelefon és fülhallgató) és már indulhat is.
Olvashatja, és ugyanakkor hallhatja is az egyes helyszínekről szóló ismertetőket.
Az alábbi helyszínekre juttat el bennünket : Hősök tere, Városliget, Andrássy út, Duna-part, Budai vár, Gellért-hegy.

Bodó Csiba Gizella: A rózsaszín ország, Jordánia

A könyv úti beszámoló egy 9 napos utazás élményeivel.
"A szomszéd pálmafák hódolattal bólogatnak, átengedik magukat a szél halk muzsikájának. A libbenések mögül kivillan az ultramarin kék tengeröböl. Belebújok sarumba, s fényképezőgéppel a kezemben leindulok a lépcsőn a teljesen néptelen part felé, lila és rózsaszín virágú bokrok kíséretében."

Halmos Antal: 7 év a csodálatos Indiában-és két Nepáli túra

Egy más jellegű de szintén érdekes úti beszámoló Indiából. Ezúttal a szerző munka miatt látogatott az országba. Egy építész élményei és benyomásai a szépséges káoszról.
"Ha nem látták a Tadzs Mahal-t holdfényben, nem láttak csodát, nem láttak semmit - mondták indiai barátaink és mi elhatároztuk: ha törik, ha szakad, holdfényben is megnézzük a szerelem e megismételhetetlen, regékbe foglalt tündöklő-virágos, sejtelmes-titokzatos-hallgatag-susogó remekét."

2020. October 26., 20:10