Információs vonal: 34/300-336

Csodácska / R.J. Palacio

Szeptember. Csengő. Iskolakezdés. Izgalom. Az izgalom mindig ott van, még ha hosszú évek óta ugyanabba az osztályba jársz is. Megszokott arcok, ismerős hangok és mégis egy kicsit mindenki más, mintha megváltozott volna. És akkor belép az osztályba August, aki új tanuló és még valami más furcsaságot is hoz magával. Mert nem elég az évkezdés izgalma, Auggie arcdeformitással született, így hát mindig mindenhol a csodabogár szerepét is játssza. Mindemellett hatalmas szíve van, nyitott, mindenre kíváncsi és fergeteges a humora.


Idődetektívek: Összeesküvés a Holtak Városában / Fabian Lenk

Mi van, ha valaki nem elégszik meg az otthon üléssel és kalandra vágyik? És akkor mi van, ha ez a kaland nem más, mint a hihetetlen időutazás? Szerencsére hárman vannak jó barátok, akik jól ismerik egymást, így mindig mindenben számíthatnak egymásra. Nem hátrány ez olyan cudar és barátságtalan korokban, mint az aztékok vagy a szamurájok korában. A sorozat első részében a jó öreg Egyiptomot célozzák meg, amikor még nem is volt olyan öreg, viszont veszélyek, na azok mindig leselkedtek, főleg a nagy hatalmú fáraókra és fáraónőkre, akiknek bármily hihetetlen, de három gyermek bátorságán múlhat az életük.


A sátánármányosparázsvarázspokolikorpuncspancslódítóbódítóka / Michael Ende

Adva vagyon két fertelmesen lidérces alak, kik elhatározták, hogy oly csapást mérnek az emberiségre, melybe az egész egyszerűen belepusztul. Egészen pontosan 1000 csapást eszeltek ki, melynek végrehajtásában egymást segítik. Ki hinné, hogy pont azok kelnek majd az emberek védelmére, akiket azok oly sokszor méltatlanul bántanak. Az Állatok Nagytanácsa nem nézi jó szemmel, tétlenül eme sötét fondorlat kiteljesedését.

Címünk

2840 Oroszlány, Szent Borbála tér 1.

Elérhetőségeink

  • KFMKK központi száma, információ: +36 (34) 300-336
  • Felnőtt könyvtár: +36 (20) 553-3094

Legnépszerűbb cikkek